Information om lägenheten

Lägenhetspärm:

En vit pärm som tillhör och ska finnas i varje lägenhet. I pärmen finns information om lägenhetens produktval samt produkt teknisk information från uppbyggnads året 2011.

Ventilation:

Lägenheterna har frånluftsventilation vilket innebär att friskluft tas in ovan fönstren som efter luftväxling i lägenheten sugs ut i kök samt badrum. Viktigt att friskluftsventilerna är öppna för att rätt/godkänd ventilation skall uppnås.

Vid rengöring av frånluftsdonen så är det viktigt att man drar ner hela ramen och gör rent. Skruva inte på tallriken, för den är förinställd och anpassad till lägenhetens luftvolym. Det är också viktigt att tilluftsdonen över fönstrena är öppna för att det inte skall dra in luft från fel ställen i lägenheten (ex. balkongdörr och fönster).

Ventilationssystemets rökdetektorer känner bara av brandrök, inte cigarettrök, vilket gör att det inte bryts enl. texten.

Blandare:

Blandarna har inte packning och kägla utan s.k insats.

Värme:

På elementen sitter en termostat som bör stå fullt öppen hela tiden. Det gör att ni får ca 22 grader i lägenheten. Vill man ha svalare så är det bara att sänka termostaterna.

Det finns inga filter i elementen

Tv/bredband/Telefoni:

Erbjuds endast via Tele2 då fastigheterna är s.k Tele2 hus. Ett basutbud ingår i månadsavgiften, för beställning av ytterligare utbud av TV, Telefoni och ökad bandbredd till Internet så kontakta Tele2 kundtjänst. Ytterligare utbud bekostas separat av varje enskild beställare.

Sophantering:

Om man inte kan/vill transportera bort sina grovsopor själv, kan man fråga fastighetsskötaren om hjälp med detta (mot en avgift).

Vitvaror:

Information om era vitvaror hittar ni på www.cylinda.se. Vid produktfrågor eller bokning av service på vitvarorna ring 0771-252500.

Mer information återfinns i lägenhetspärmen.

Grillning:

Gasolgrill eller Elgrill är tillåtet däremot är Kolgrillning förbjudet på balkonger/uteplatser.

Borttappad nyckel:

Om lägenhetsnyckel förkommer skall polisanmälan alltid göras. Vid rekvisition/utkvittering av nya nycklar skall polisanmälan visas upp.
Extra nycklar beställes genom styrelsen och kan därefter betalas och hämtas hos Kungsrikets fastighetsservice
.

Nyckel i serviceläge:

Se bifogad länk nedan.

Fil Typ Storlek
Avskedsbrev.docx Word-fil 13.08 kB
Nyckel serviceläge.pdf PDF-fil 183.41 kB
Välkommen till BRF Björkhagen.docx Word-fil 13.64 kB